Ex-haCK.
 radio
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Info

 • image
 • image
 • image

Artikuj Islam

KATËR IMAMËT DHE ADHURIMI I TYRE

Është e vështirë që në pak rreshta, që të ofron faqja e një reviste të përshkruash jetën dhe veprimtarinë e katër prej kolosëve të dijes islame, siç ishin katër imamët e shkollave juridike islame, duke nisur me imam Ebu Hanifen e duke përfunduar me imam Ahmed ibën Hanbelin. Në fakt ajo që duam të cekim në këto rreshta është vetëm diçka nga adhurimi i këtyre njerëzve dhe përkushtimi që ata kishin ndaj Allahut. Para se të flasim diçka për secilin prej tyre, na duhet të theksojmë se një nga arsyet kryesore të sukseseve të përhapjes së shkollave islame juridike, që ata themeluan me dijen e tyre, nuk ishte vetëm dija e gjerë dhe të kuptuarit e tyre të fesë, por edhe sinqeriteti dhe marrëdhënia personale, që këta imamë kishin me Zotin e tyre. Këta njerëz nuk ishin imamë vetëm në çështje të dijes, por ishin imamë edhe në praktikimin e kësaj dije. Ata ishin shembull në jetën e tyre, dhe pikërisht për këtë arsye ata gjetën pranim në zemrat e njerëzve dhe gjejnë edhe sot e kësaj dite, pas kaq e kaq shekujsh, sepse njerëzit që fitojnë kënaqësinë e Allahut fitojnë më pas edhe kënaqësinë e njerëzve.

Read More

DISA VEPRA TË CILAT E PRISHIN APO E MANGËSOJNË TEUHIDIN

Hutbeja e parë

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon Allahu s'ka kush e devijon dhe kë e largon nga rruga e vërtet s'ka kush e udhëzon. Dëshmoj se nuk i takon adhurimi askujt me të drejtë përveç Allahut, azze ue xhel, që është Një dhe se Muhamedi është rob dhe i dërguari i Tij. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të, mbi familjen dhe shokët e tij dhe mbi të gjithë ata të cilët i pasojnë ata me të mira, deri në Ditën e Gjykimit.

Read More

A lejohet urimi i vitit të ri hixhri dhe veçimi i tij me ibadet?

Komisioni i Përhershëm i Fetuave thotë: “Urimi i vitit të ri hixhri është i ndaluar, sepse nuk është i ligjësuar sheriatikisht”. Fetuaja nr. 20795
Ibën Uthejmini ka thënë: “Nuk është prej sunetit të shpikim festë për fillimin dhe mbarimin e vitit të ri”.
“Veçimi i fundit të vitit me ibadet apo dua (lutje) është bidat (risi në fe)”, kështu kanë thënë: Shejh Ali Shejhu, Shejh Feuzani dhe Shejh Rraxhihi, Allahu i ruajt që të gjithë!
Disa njerëz mendojnë se punët dhe librat ngrihen (ngjiten lart) në fund të vitit hixhri, porse kjo gjë nuk ka bazë në fenë tonë!!
Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: “Punët e vitit ngrihen në muajin Shaban, ashtu siç na ka lajmëruar i Dërguari ynë, punët tona të javës ngrihen të hënën dhe të enjten, punët e ditës ngrihen para natës dhe ato të natës para ditës, dhe kur vjen vdekja ngrihet puna e gjithë jetës dhe mbyllen librat e veprave”.Tehdhibus-sunen.
Read More

NË PËRFUNDIM TË NJË VITI HIXHRIJJ

NË PËRFUNDIM TË NJË VITI HIXHRIJJ
Dr: Sheqet Krasniqi   25-11-2011
Sot është dita e fundit e vitit sipas kalendarit të myslimanëve, gjegjësisht sipas kalendarit hixhri, për zanafillën, historikun dhe detaje tjera të rëndësishme të të cilit, kemi folur edhe më parë, madje, falë ndihmës së Allahut, ajo temë bashkë me të gjitha temat tjera që janë publikuar për çdo javë në këtë gazetë janë përmbledhur dhe botuar në një libër të veçantë, të titulluar “Qëndrime në kohë.”
Kësaj radhe, këtë datë të rëndësishme islame, do ta trajtojmë nga një këndvështrim tjetër.
Njerëzit në përgjithësi, myslimanë e të tjerë, i gëzohen vitit të ri përkatës, mu për këtë edhe shumë prej tyre e festojnë. Në realitet, ka qenë dashur të jetë e kundërta, jo vetëm që mos ta festojnë, por edhe të mërziten e të brengosen, sepse me kalimin e një viti kalon edhe një vit nga jeta jonë, edhe një vit më afër vdekjes, një vit më përpara, një vit të kaloi të doli nga dora, më nuk do kesh mundësi ta kthesh asnjëherë deri në kiamet. Dhe lëre se kaloi një vit, por kështu po na kalojnë shumë vite, e viti është kohë, e koha është jeta jote dhe e imja, sa kohë kalon, aq pjesë nga jeta jonë kaloi.
Read More

E magjepsur nga thirrja për namaz

As miliona fjalë nuk mjaftojnë për ta përshkruar si duhet dashurinë time për Zotin. Është ndjenjë e thellë, e sinqertë që vjen nga thellësia e zemrës sime dhe lëviz nëpër çdo pjesë të trupit tim gjer në majat e gishtërinjve, kur flas me Zotin në namaz. 


As miliona fjalë nuk mjaftojnë për ta përshkruar si duhet dashurinë time për Zotin. Është ndjenjë e thellë, e sinqertë që vjen nga thellësia e zemrës sime dhe lëviz nëpër çdo pjesë të trupit tim gjer në majat e gishtërinjve, kur flas me Zotin në namaz. 

I jam shumë falënderuese Zotit për dhuratën e Tij, që më bëri mua myslimane. Gjatë gjithë jetës do ta lavdërojë dhe do t’i falënderohem Atij.
Read More

Monday, 2019-01-21, 11:38 AM
Welcome Explosiv-hacK
Main | Registration | Login
Login form
Search
1
Emisjone javore
LAJMET E MËNGJESIT 9:30


LAJMET INFO 17:00

LAJMET QENDRORE 19:30

FAMILJA MODERNE 20:10

KAFENEJA JONË 20:10

OXYGEN SHOW 21:00

PARROTLLA 21:00

JETA NË KOSOVË 20:30

SUBVENCION 21:30
?

SPORT PLUS
1
Calendar
«  January 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Our poll
Poll
Total of answers: 61
Ora (o'Clock)

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
111

 © 2019 Design by;[bLiic ] [ www.Ex-haCk.net.tf ]